• -

Sauna bij Bruurs

Geniet. Ontspan in de sauna in Baarle Nassau.


Het wellness complex beschikt over meerdere sauna’s. Natuurlijk de klassieke Finse eucalyptus sauna 80 graden Celsius, een droga sauna 90 graden Celsius en een climasauna met verdamping van etherische oliën 65 graden Celsius.

Tevens vind je een Turks stoombad. Hier hangt een dichte, warme mist en is de temperatuur ongeveer 50 graden Celsius. De lucht is veel vochtiger dan in de Finse sauna. Het stoombad heeft een milde aangename uitwerking, vooral op de luchtwegen, die door de warme stoom fijn “losgemaakt” worden.

In het wellnessgedeelte bevindt zich ook een infraroodcabine voor 6 personen. Infraroodlicht is warmtestraling. De opwarming van de huid in een sauna is dus slechts oppervlakkig, daarom kunnen wij deze warmte, met behulp van de verdamping van het geproduceerde zweet, goed verdragen.

Infrarood met een korte golflengte heeft een veel diepere inwerking in de huid, vaak tot 6 millimeter diep. Men wordt met deze straling dus intenser verwarmd dan men voelt. Dit is, bij een gepast gebruik, niet gevaarlijk en het is de enige vorm van warmtestraling die ook effectief is bij bestrijding van pijntjes, zoals spierpijn en vormen van reuma. Het saunabad is niet alleen het opwarmen in de hete kabine, het is een spel van afwisselend opwarmen, afkoelen en rusten.

Contact bij Bruurs

Bel +31(0)13 - 507 53 32 of stuur een email naar info@sporthotelbruurs.nl
Je kan ook het onderstaande contactformulier invullen.

© 2016 Bij bruurs | Dit is een website van Krachtig Media