• -

Yoga bij Bruurs

Even weg uit de waan van alle dag. Ontspan in Baarle Nassau.


Ben je druk? Met je werk, het gezin of met alle gedachten in je hoofd? Dan is yoga wellicht iets voor jou. Yoga zorgt voor innerlijke rust. Je komt op een bewustere manier in het leven te staan en je zit lekkerder in je vel, letterlijk en figuurlijk. Als je nog nooit yoga hebt gedaan, heb je daar wellicht een reden voor. Je denkt misschien dat je niet lenig genoeg bent, dat de les te rustig is, of dat je zelf te onrustig bent. En dat is jammer, want Yoga is juist een sport die voor iedereen geschikt is. Het leert je om je bewust te zijn van het heden. Om te genieten van het moment. Er worden diverse vormen van yoga gegeven. Maak daarom jouw keuze.

Hatha Yoga
De klassieke vorm van yoga waarin een evenwicht tussen inspanning en ontspanning centraal staat. In een Hatha yogales wisselen dynamische en verstilde houdingen elkaar af. Er wordt geoefend vanuit een naar binnen gerichte aandacht. Door deze rustige, meditatieve houding is er ruimte om waar te nemen en te ontspannen in wat zich van binnen voordoet. Fysieke en mentale grenzen worden op een zachte manier opgezocht en verruimd, wat zorgt voor een groter, innerlijk draagvermogen en meer vitaliteit.

Easy vinyasa flow
Deze Flow les is een mildere vorm van Vinyasa Flow. Er is meer ruimte voor ontspanning en het ritme is iets langzamer. Het tempo biedt ruimte om de houdingen goed te leren uitvoeren. Deze les is dan ook zeer geschikt voor beginners en voor mensen met (lichte) blessures. Bij Flow yoga beweeg je op het ritme van de ademhaling in vloeiende bewegingen. Er is ook meer ruimte voor ontspanning tussendoor. Tijdens de les is er ook aandacht voor het uitlijnen van je lichaam, om een stevige en veilige basis te creëren. Dit gebeurt op een creatieve, speelse en krachtige manier om zo meer bewustzijn en connectie te krijgen met je lijf en je ademhaling. Je werkt met aandacht om je lichaam op die plekken waar het nodig is te versterken en juist op de andere plekken te verzachten. Voelen hoe je lijf kan groeien en vergroten bij het inademen en juist kan verkleinen en verzachten bij het uitademen. Door de focus steeds meer te richten op je lichaam en je ademhaling, krijgt het denken de kans om af te zwakken naar de achtergrond, waardoor je rustiger wordt.

Yin Yang Yoga
Een Yin Yang les richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. Waar het bij andere yogavormen vaak draait om het actief aanspannen van spieren, is het bij Yin yoga juist de bedoeling spieren zoveel mogelijk los te laten. De houdingen worden langer vastgehouden (denk aan 3 tot 5 minuten), dan tijdens een reguliere yogales. Het Yin gedeelte focust zich op zittende houdingen. Het Yang gedeelte is iets actiever, ook hier houden we de asana’s langer vast waarbij gelet wordt op zowel uitlijning als ademhaling. Tijd en zwaartekracht bieden je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken en verleggen.
Contact bij Bruurs

Bel +31(0)13 - 507 53 32 of stuur een email naar info@sporthotelbruurs.nl
Je kan ook het onderstaande contactformulier invullen.

© 2016 Bij bruurs | Dit is een website van Krachtig Media